måndag 12 september 2011

Aioli och jordärtskockor

Förra veckan när jag åkte hem från jobbet så tipsade en kock på radion om att ugnsbaka jordärtskockor, så i dag var vi tvungna att prova. Vi ugnsbakade potatis, morötter, jordärtskockor och fetaost med lite olivolja och salt. Det blev jättegott! Till det hade vi kycklingfilé som jag stekte i skivor och kryddade med lite vitlök, sweet chili-sås och salt.

Gjorde även aioli som är jättesmidigt och mycket godare än en misslyckad köpt aioli. 

Aioli

4 pers

2 vitlöksklyftor
2 ägggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk pressad citron
1 dl olivolja
1/2 dl rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skala och finhacka vitlöken (väldigt finhackat). Rör ihop vitlök, äggulor, senap, vinäger och citronsaft. Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Krydda med salt och peppar. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar