Köttfärslimpa
400 gr nötfärs
3/4 dl havregryn
2 dl vatten/mjölk/grädde
1 lök
1 1/2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
1 ägg
140 gr bacon
Soja
Smör
Lägg havregrynen i blöt i minst 10 minuter. Lägg i färsen och saltet och blanda väl. Hacka löken. Blanda med lök, ägg och peppar. Blanda inte så länge för då kan smeten bli seg. Smörj en ugnssäker form och lägg i smeten och forma den till en limpa. Vi använder alltid en limpform. Lägg på baconen. Smält lite smör och blanda med soja. Pensla uppe på baconen. Grädda i ugnen på 175-200 grader i ca 45 minuter.
Så himla gott! Vi serverade köttfärslimpan med färsk potatis, hemmagjord gräddsås, lingonsylt och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar