lördag 2 juli 2011

Köttfärslimpa

Tycker egentligen inte om mastig mat när det är så här varmt som det är nu men i dag svängde min sambo ihop en köttfärslimpa till lunch och det blev så gott. Är det något som han kan laga så är det just köttfärslimpa :). Till min stora fasa upptäckte jag dock precis innan vi skulle äta att vi inte hade någon lingonsylt, vilket är ett måste när man äter köttfärslimpa. Då är det tur att man har snälla grannar som man kan låna lite av när man behöver :).

Köttfärslimpa


400 gr nötfärs
3/4 dl havregryn
2 dl vatten/mjölk/grädde
1 lök
1 1/2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
1 ägg
140 gr bacon
Soja
Smör

Lägg havregrynen i blöt i minst 10 minuter. Lägg i färsen och saltet och blanda väl. Hacka löken. Blanda med lök, ägg och peppar. Blanda inte så länge för då kan smeten bli seg. Smörj en ugnssäker form och lägg i smeten och forma den till en limpa. Vi använder alltid en limpform. Lägg på baconen. Smält lite smör och blanda med soja. Pensla uppe på baconen. Grädda i ugnen på 175-200 grader i ca 45 minuter.


Så himla gott! Vi serverade köttfärslimpan med färsk potatis, hemmagjord gräddsås, lingonsylt och sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar