söndag 19 juni 2011

Banancheesecake med jordgubbar

Provade ett nytt cheesecake-recept här om dagen. Blev helt ok, men ingen favorit. Är dock värt att göra den och testa.

Banancheesecake med jordgubbar

Botten
14 digestivekex
125 gr smör

Fyllning
4-5 bananer (ca 750 gr)
1 msk färskpressad limejuice
400 gr philadelphia
1 dl creme fraiche
2 dl farinsocker
ev 1-2 msk Amaretto eller annan likör med nöt- eller kaffesmak
1 liter jordgubbar eller andra bär

Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Smält smöret. Blanda smöret med kexsmulorna. Lägg blandningen i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Tryck ut till en jämn botten.

Skala och mosa  bananerna. Blanda dem med limejuice, färskost, creme fraiche och socker. Rör ev ner likören. Blanda väl.

Häll smeten i formen. Täck med plastfolié och ställ i frysen i minst fyra timmar.

Ta ut kakan 30-60 minuter före servering beroende på hur länge den varit fryst.

Garnera med halverade jordgubbar.



Jag hade i Amaretto-likör som jag fått av grannen, men nästa gång jag gör denna cheesecake kommer jag hoppa över likören. Tror det kommer bli godare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar