Gjorde en jättegod paj med polkagris i som efterrätt i helgen. Pajen skulle frysas så det passa perfekt att göra den dagen före eller när det passa innan.
Pajdeg
20 st småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 gr smält smör
Polkafluff
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
Chokladsås
125 gr mörk choklad
75 gr smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten
Blanda kakor, kakao och smör i en matberedare så kakorna smulas sönder. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant. Ställ formen i frysen.
Vispa grädden och blanda försiktigt ner marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja. Lägg en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner dem i den större mängden kräm. Ta ut formen ur frysen och bred på krämblandningen.
Blanda i några droppar karamellfärg i resterande kräm och bred försiktigt ut det över den vita krämen i formen. Gör ett virvlande mönster i krämen med en kniv.
Ställ i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med några polkagrisar.
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör till all choklad har smält. Låt sjuda ca 10 minuter.
Låt såsen kallna eller servera den varm. Vi hade varm sås. Mycket göttit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar