fredag 1 juli 2011

Kakfrossa

Baka är det jag tycker är roligast i köket. Matlagningen är ett nödvändigt ont som är roligt att piffa till lite så det blir roligt, medan bakningen är ett rent nöje.

Bakade kakor här om morgonen. Vi är oftast uppe tidigt så då hinner man med ett och annat innan dagen drar igång. Det blev chokladkakor. Både jag och vår dotter älskar choklad så det passa perfekt.

Skurna chokladkakor


ca 50 st

200 gr rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
4 dl vetemjöl

Till garnering
1 ägg
ca 1 dl farinsocker

Blanda samman smöret och sockret. Tillsätt sirap, bakpulver och vaniljsocker och blanda väl. Blanda till sist i kakao och mjöl till en smidig deg. Dela degen i sex bitar. Rulla ut dem till en plåtlängd. Lägg tre stycken med jämna mellanrum på en bakplåtsklädd plåt. Platta till något. Vispa ägget lite med en gaffel. Pensla rullarna och strö över rikligt med farinsocker.


Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Ta ut och låt svalna något. Skär dem på snedden med ca 3 cm avstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar