tisdag 16 augusti 2011

Daimkladdkaka med nötter

Gjorde ju en efterrätt innehållande daim och hasselnötter till lördagens kräftskiva. Blev riktigt god! Kommer jag nog göra fler gånger, men då kanske ta bort nötterna och ersätta dem med något annat.

Daimkladdkaka med nötter


200 gr smör
200 gr daimchoklad
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 kakao
1 krm salt

Garnering
1 1/2 dl hasselnötter
ev physalis

Smält smöret i en kastrull. Finhacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Rör sedan ner farin- och strösocker i smeten. Blanda ner äggen, ett i taget, med handvisp. Blanda mjöl, kakao och salt och sikta ner i smeten. Rör till en slät smet. Häll smeten i en smord mjölad form med löstagbara kanter, 22 cm i diametern. Grädda 10 minuter på 175 grader. Hacka nötterna. Strö över dem på kakan och grädda ytterligare 15 minuter. Låt den svalna helt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar