Varje år har vi kräftskiva på vår gatan. En jättetrevlig tradition. Alla tar med egna stolar och bord och all mat och sedan sitter man och pratar och umgås till sena kvällen. I lördags var det dags för årets kräftskiva och solen strålade :).
Jag köpte färska svenska kräftor. Jag tänkte att jag äter bara kräftor två ggr per år så då kan vi lyxa till det lite :).
Göttit var det! Tur det är kräftskiva på fredag igen :).
Till käftorna åt vi paj, sallad, bröd, kex och ostar. Jag hade gjort en räk- och ostpaj som blev jättegod.
Räkpaj
Deg
3 dl vetemjöl
125 gr smör
1/2 dl vatten
Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Tryck ut degen i en smörad pajform. Grädda skalet på 175 grader i 10-15 minuter.
Fyllningen
300 gr skalade räkor
2 dl creme fraiche
3 dl riven ost (vi använde Västerbotten)
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1/2 tsk curry
1/2 tsk timjan (vi använde färsk)
Blanda ihop fylllningen och bred ut den i det nygräddade pajskalet. Grädda på 200 grader till fyllningen blir fastare och fått färg (20-30 minuter).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar