lördag 18 juni 2011

Örtkryddad karré

Provade att göra en paprikarubb till köttet när vi grillade i går kväll. Blev riktigt gott!

Örtkryddad karré

10-12 pers

1 1/2-2 kg fläskkarré i skivor
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 1/2 dl hackad timjan
3/4 dl hackad rosmarin
5 msk paprikapulver
1 1/2 msk salt
1 1/2 msk vitpeppar
olivolja
flingsalt

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i 1 msk olja till de blivit mjuka utan att få färg. Blanda med timjan och rosmarin. Ställ åt sidan.

Blanda paprikapulver, salt och peppar till en rubb. Gnid in köttet med rubben.


Grilla köttet och klappa sedan in skivorna med lök- och örtblandningen. Strö över lite flingsalt.


Vi serverade med hemmagjord potatissallad, rotfrukter i ugn, halloumiost, glaze och tzatziki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar