fredag 17 juni 2011

Tortillas med kycklingfyllning

I dag har verkligen regnet öst ner nästan hela dagen. Passade riktigt bra med tanke på att jag gödslade gräset i går :). Dock är det riktigt trist med regn en hel dag. Det sken dock upp en liten stund på eftermiddagen så vi kunde sticka ut näsan. Tjejen var ute på förmiddagen och åt upp alla smultron, så nu blir det nog inte smultron på många dagar framöver med tanke på att alla kart också slank ner :).

I dag fick vi lite besök på förmiddagen som stannade på fika och lunch. Till lunch bjöds det på torillas med kycklingfyllning. Jättesmidig rätt. Jag gjorde fyllningen i går kväll och fyllde bara tortillasen när det var dags att äta.

Tortillas med kycklingfyllning


1 kg kycklingfilé
1 gul lök
2 dl creme fraiche naturell
2 dl creme fraiche tomat/basilika
1 tsk sambal oelek
salt o peppar
10 tortillas

Tärna kycklingen i ganska små bitar. Hacka löken. Stek löken och kycklingen. Blanda med creme fraiche och  sambal oelek. Låt det koka upp.

Lägg lite röra i varje tortillas och rulla ihop dem till en rulle. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över lite ost. Gratinera i ugnen på 175-200 grader till det får fin färg, ca 20-30 minuter.


Servera med en god sallad. Väldigt mäktigt men jättegott!

I morgon hoppas vi på lite bättre väder. Staket ska byggas och vi ska gå och besök en nyöppnad liten kiosk och äta glass. I går köpte vi hattar till våra stolpar. Blev riktigt snyggt. Återkommer med dokumentation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar