tisdag 5 april 2011

Biff á la Lindström

I dag blev det Biff á la Lindström till middag. Inte ofta vi gör det, men det är så himla gott tycker jag.

Biff á la Lindström

4-5 pers

400 gr blandfärs
3/4 dl havregryn
1 1/2 dl vatten
1 1/2 tsk salt
1 ägg
1 1/2 krm svartpeppar
1 gul lök
1 1/2 dl fint hackade inlagda rödbetor
2 msk hackad smörgåsgurka

Blanda havregryn och vatten. Oftast när vi gör köttfärssmet så använder vi mjölk eller grädde, men till rödbetorna måste man använda vatten så det inte skär sig. Låt det svälla minst 10 minuter. Lägg i färs och salt och blanda väl. Rör sedan ner ägg, peppar och finhackad lök. Blanda i rödbetor och gurka.
Forma den  på vattensköljt skärbräde till 8-10 biffar, ca 1 cm tjocka.



Stek i stekpanna till önskad färg.

Till biffarna gjorde vi gräddsås.

Gräddsås

3 dl grädde
1 1/2 dl creme fraiche
1 köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1 msk lingonsylt
1 msk vetemjöl
salt
peppar

Blanda ihop alla ingredienserna förutom vetemjölet i en kastrull. Blanda ut vetemjölet med lite vatten och red av med. Låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Vi serverade biffarna med potatis, sås, lingonsylt, smörgårsgurka och färsk gurka.



Till efterrätt blev det apelsin.


Trevlig kväll! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar