I dag har vi bakat här hemma. Både surdegsbröd och sockerkaka. Sockerkakan gjorde vi efter vanligt sockerkaksrecept men blandade med lite kakao och hallon.
Marmorerad sockerkaka med hallon
50 gr smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 msk vatten
1-1 1/2 dl hallon
Smörj och bröa formen. Lilltjejen bakade i sin egna lilla sockerkaksform som är arvegods från farmor.
Smält smöret och häll i mjölken i smöret så den blir lite varm.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt den varma mjölken, smöret och vaniljsockret. Rör sist ner mjölet blandat med bakpulver.
Lägg lite hallon i botten på sockerkaksformen. Häll över lite smet. Lägg i lite mer hallon. Häll över ytterligare lite smet. Spara 1/3 av smeten och blanda i 2 msk kakao och 1 msk vatten i den smeten. Ringla ner den mörka smeten i den ljusa. Lägg på lite hallon på slutet.
Grädda genast i nedre delen av ugnen på 175 grader i 35-40 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Smakade smarrigt till eftermiddagsteet! Min dotter och jag älskar choklad och hallon, så denna blev en saftig och supergod kaka!
Tjejens sockerkaka blev så söt!
I kväll blir det färs till middag. Ska bli riktigt gott! Var längesen man åt denna variant.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar