lördag 23 april 2011

Premiär för barnens kokbok

I går invigde vi barnens kokbok som det fick för några veckor sedan.


Jag och dottern tog på oss förklädena och bakade en cheesecake med hallonvågor. Gick jättebra och den blev jättefin. Vi bakade helt enligt receptet och använde de metoder som användes.

Cheesecake med hallonvågor

125 gr smör
250 gr digestivekex
1 tsk vaniljsocker
450 gr cream cheese
2,5 dl strösocker
300 gr hallon
1 dl florsocker
4 dl vispgrädde

Lägg kexen i en plastpåse och krossa dem med en kavel.


Smält smöret och blanda ner kexsmulorna i smöret och rör om ordentligt. Täck en form med löstagbara kanter med plastfolié. Täck botten med kex- och smörblandningen. Tryck till lite.


Ställ formen i kylen.

Gör hallonpurén genom att koka upp hallonen och florsockret. Låt sjuda i 10 minuter.



Låt kallna och sila sedan för att få bort alla hallonkärnor.

Blanda cream cheese, strösocker och vaniljsocker.


Vispa grädden fluffig och blanda sedan ner den i ostkrämen.


Fördela 3/4 av ostkrämen över kexbotten. Häll sedan på 3/4 av hallonpurén och rör försiktigt ner hallonpurén i ostkrämen. Bred ut resten av ostkrämen. Häll resten av hallonpurén i raka linjer över cheesecaken. Dra en potatissticka tvärs över linjerna så att det ser ut som fjädrar.



I dag for vi till min morfar och bjöd på den goda kakan. Blev mycket uppskattad.




Hoppas er påsk är alldeles underbar i det härliga vädret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar