Vispade ihop en surdeg av vete i går kväll. Nu ska denna matas i några dagar och på lördag, dag 5, kan vi baka av den.
Surdeg av vete
Dag 1
2 dl ljummet vatten
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk flytande honung
Dag 3
1 dl ljummet vatten
1 1/2 dl vetemjöl
Dag 4
1 dl ljummet vatten
1 1/2 dl vetemjöl
Vispa ihop vatten, mjöl och honung för dag 1 i en glasburk.
Täck burken med plastfolie och låt den stå i rumstemperatur två dygn. Får inte täckas med tätslutande lock. Då dör degen.
Tillsätt vatten och mjöl under dag 3 och vispa ihop det. Täck åter med plastfolie och ställ i rumstemperatur i ett dygn.
Tillsätt vatten och mjöl under dag 4 och vispa ihop det. Täck åter med plastfolie och ställ i rumstemperatur i ett dygn.
I dag ska jag plantera isär Blomma för dagen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar