torsdag 12 maj 2011

Broccolisoppa och ostpannkaka

Jag och min familj har varit på resande fot i några dagar. Har haft en alldeles underbar och skön semester med god mat och avkoppling. Tog en springrunda i morse och då såg man hur grönt det blivit här hemma på bara en vecka. Även alla växter inne har blivit ännu grönare och de bönor som jag sådde innan vi åkte har redan kommit upp.

Mer grönska betyder att maskrosorna har kommit. Är egentligen en väldigt fin blomma, men tanken på att det är ogräs gör att dess glans minskar en aning. Fick en fin maskrosbukett av min dotter idag. Får pryda vårt köksfönster bredvid en Mårbacka.


Alldeles underbart att se hennes glada och lyckliga ansikte när hon kommer med handen full av fina blommor.

Till middag i dag blev det broccolisoppa med kallrökt lax och pannkaka med ost.

Broccolisoppa

4 broccolibuketter
ca 1 1/2 liter vatten
3-4 buljongtärningar
1 dl grädde

Dela broccolin i mindre bitar och ångkoka den i en pastakastrull eller koka den i vatten till den blivit lite mjuk.
Mixa broccolin slät när den ligger i vattnet. Blanda i buljongtärningarna och låt det koka upp. Häll sist i 1 dl grädde och värm på soppan lite innan servering. Lägg i lite kallrökt lax och om så önskas en klick creme fraiche.


Jättegod soppa och den kallrökta laxen passar perfekt ihop med broccolin.

När vi var på vår semester blev vi bjudna på pannkakor med ost i och det var så gott så vi var tvungna att göra det hemma också.

Det är bara att steka pannkakorna som vanligt men när man har haft i smeten i stekpannan strör man över lite ost. Vi tog riven Västerbottenost. Sedan vikar man ihop den på mitten till en halvmåne och serverar. Jättegott!


Det är så kul att vara borta ibland och äta god ny mat och få lite inspiration till sin egen matlagning. Nu har vi fler maträtter på lager som vi måste prova att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar