onsdag 18 maj 2011

Köttfärspaj

Vill tipsa om en god köttfärspaj som också är smidig att göra.

Köttfärspaj

Pajdeg

2 msk vatten
1 ägg
3 dl mjöl
125 gr smör

Blanda ihop alla ingredienser. Tryck ut degen i en pajform. Jag brukar göra 1 1/2 sats deg för jag älskar pajdeg :). Bryn lök och köttfärs i önskad mängd. Salta och peppra. Blanda med den creme fraiche som ni tycker är god. Jag tog en burk paprika/chili och en burk naturell. Lägg i köttförssmeten i pajformen.


Tryck ner några cocktailtomat-halvor och grädda mitt i ugnen till den får fin färg (ca 20-30 minuter) på 225 grader.


Ett måste när man äter paj är en god sallad. Vi gjorde en helt vanlig sallad på isbergssallad, tomat och gurka och sedan lite avokado till det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar