Bakade gott frukostbröd här om dagen. Bakade det ibland förut, men nu var det längesen.
Grahamsbröd
50 gr smör
5 dl mjölk
50 gr jäst
1 1/2 tsk salt
2 msk honung
8 dl grahamsmjöl
5-6 dl vetemjöl special
Smält smöret och häll i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Dela jästen i en bunke. Rör ut det med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, honung, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Rulla 15-20 bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Jäs ytterligare 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader.
Går jättebra att frysa. Men det finns väl inget godare än nybakat bröd.
Älskar Brieost och det passar perfekt på det nygräddade bullarna. I bakgrunden skymtar en Babybel som jag norpat av vår dotter :). Hon har alltid med sig en Babybel i matsäcken när det är utflykt på dagis :).
I dag låg en ny trädgårdstidning i brevlådan. Så nu i säng och inspireras :).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar