I går fixade jag ihop en mors dag-middag till mig själv :). Resterande familj fick självklart också smaka :). Blev ugnsbakad fläskfilé och potatissallad och chokladmousse till efterrätt.
La fläskfilén i marinad ca 6 timmar innan vi skulle äta.
600-700 gr fläskfilé
2-3 vitlöksklyftor
Blandade ihop marinaden av:
rapsolja
balsamvinäger
vitlök
soja (kikkoman)
sweet chili sauce
honung
salt och peppar
Dela vitlöken i små stavar. Gör snitt i fläskfilén och tryck in vitlöken. Gnid in fläskfilén i balsamvinäger och låt den vila några minuter. Lägg den sedan i marinaden i ca 6 timmar.
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn filén i en stekpanna så den får fin färg. Flytta sedan över den till en ugnssäker form och stek den i ugnen i ca 15 minuter. Ta sedan ut formen ur ugnen och låt fläskfilén bli klar utanför i ca 10 minuter.
Vi serverade med hemmagjord potatissallad och annat gott.
Återkommer med receptet på chokladmoussen. Provade ett från en känd tv-kock. Lill-tjejen var stormförtjust! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar