Bakade Leilas kolasnittar förra veckan. Det blev sega och härliga, men jag tyckte att ingefäran slog igenom lite i smaken, men ingen annan kände den :). De var ändå jättegoda!
Kolasnittar
25 kakor
100 gr mjukt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Vispa smör, socker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten. Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter på 175 grader.
Låt dem svalna en aning och skär sedan längder på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar