Mintchokladtårta med after eight
200 gr smör
200 gr mörk choklad
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
Chokladglasyr
25 gr smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight
Smörj en form med löstagbara kanter eller lägg i lite bakplåtspapper. Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
Rör om då och då. Låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter på 175 grader. Kakan ska inte vara genomgräddad. Låt kakan bli kall.
Blanda smör, grädde och after eight i en kastrull.
Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande. Bred glasyren jämt över kakan.
Vi serverade kakan med bär och grädde. Blev jättegott.
Min svärmor hade inte låtit kakan kallnat helt innan hon bredde på glasyren och sedan pickade hon lite i kakan när hon brett på glasyren så den skulle åka ner i kakan. Det får vi prova nästa gång.
Den gjorde jag till påsk! Jättegod!
SvaraRadera