söndag 27 mars 2011

Choklad i massor till efterrätt

Efter gårdagens goda kyckling avrundades middagen med en god chokladmousse.

Chokladmousse med hallon

4 pers

125 gr mörk choklad 70 %
2 msk florsocker
3 msk varmt starkt kaffe
1 st äggula
2 dl vispgrädde
200 gr hallon

Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör i socker, kaffe och äggula. Låt svalna.
Vispa grädden lätt. Blanda ner 1/3 av den i chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
Fördela bären i 4 portions­koppar, spara ca 1 dl till garnering.



Fördela moussen ovanpå och ställ i kylskåpet minst en timme.



Garnera med de sparade hallonen.



Jag som älskar mörk choklad tyckte denna mousse var supergod! Hallon och choklad passar så bra ihop!

Ha en fortsatt trevlig dag!

2 kommentarer:

  1. Vilken lyx att få alla recepten! Den här ska jag genast göra!
    Rosita

    SvaraRadera
  2. Vet inte varför Lucas gamla pokemonblogg poppar ut automatiskt när jag kommenterar... Irriterande.

    SvaraRadera