torsdag 31 mars 2011

Ricotta pancakes

Snön vräker ner ännu än gång, men det ser inte ut att bli något på marken, så vi får hoppas att det inte är vitt igen när man vaknar i morgon bitt. I helgen ska det blir 10-15 grader. Kan inte blir mycket bättre! Nu börjar våren på allvar. Sååå skönt!!! :)

I dag har vi ätit Ricotta pancakes. Ricottaost är en italiensk färskort. Lite smågrynig i konsistensen.

Ricotta pancakes med blandade bär

8 pancakes

Grundrecept
3 ägg
250 gr ricottaost
2 1/2 dl mjölk 3%
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Bär
1 dl hallon
1 dl blåbär

Separera äggulorna från vitorna. Får inte komma någon gula i vitan. Blanda ricottaost, mjölk och ägggulor i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten. Vispa äggvitorna luftigt och vänd försiktigt ihop dem med smeten.
 


Vänd försiktigt ner bären i smeten.

Smält en klick smör i en medelvarm stekpanna. Skeda ut smeten, 1/2-1 dl smet, i pannan. Grädda dem gyllene på bägge sidor.

Vi serverade pannkakorna med grädde, men hade passat perfekt med lite vaniljglass eller sylt för att få lite sött till. Då hade de blivit ännu godare! Dessa pannkakor måste ni prova som variation på de vanliga.



Nu är det slut på rasten. Måste slutföra min vårstädning av vardagsrummet så man kommer in där :). Det är konstigt att det alltid blir stökigare när man storstädar :).

Ha en jättebra kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar