fredag 8 april 2011

Banoffepaj

Fredag och helg! Underbart!

I dag hade vi lite folk här på middag. Bjöds på tacos. Nu har vi ätit tacos två ggr på några veckor. Inte så vanligt när det gäller oss, men gott var det :)!

Till efterrätt hade jag gjort en banoffepaj. Denna paj slår nästan allt vad gäller sötpajer. Sååå underbart god! Smälter i munnen! Mumma! Jätteenkel att göra också även om det tar lång tid.

Banoffepaj

8 pers

200 gr digestivekex
100 gr smör
1 burk kondenserad mjölk, ca 400 gr
3 st bananer
2 1/2 dl grädde
 25 gr mörk choklad

Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten. Fyll på allt efterhand som det kokar bort. Låt koka minst tre timmar. Ju längre du kokar desto hårdare toffé blir det.

Smält smöret. Smula kexen i matberedare och blanda det med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter. Ställ kallt till dess toffén är färdig.

Kyl den oöppnade burken i kallt vatten. Bred ut smeten över pajskalet.


Skiva bananerna och lägg dem ovanpå. Vispa grädden och bred över. Garnera med flisad choklad. Ställ kallt till serveringen.

Vi hade glass till pajen, men den går även bra att bara äta pajen som den är.


Ha en jättebra fredagskväll! Jag kanske ska smaka lite mer banoffepaj :).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar