onsdag 6 april 2011

Surdegsbröd

Vispade ihop en surdeg av vete i går kväll. Nu ska denna matas i några dagar och på lördag, dag 5, kan vi baka av den.

Surdeg av vete

Dag 1
2 dl ljummet vatten
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk flytande honung

Dag 3
1 dl ljummet vatten
1 1/2 dl vetemjöl

Dag 4
1 dl ljummet vatten
1 1/2 dl vetemjöl

Vispa ihop vatten, mjöl och honung för dag 1 i en glasburk.



Täck burken med plastfolie och låt den stå i rumstemperatur två dygn. Får inte täckas med tätslutande lock. Då dör degen.



Tillsätt vatten och mjöl under dag 3 och vispa ihop det. Täck åter med plastfolie och ställ i rumstemperatur i ett dygn.

Tillsätt vatten och mjöl under dag 4 och vispa ihop det. Täck åter med plastfolie och ställ i rumstemperatur i ett dygn.

I dag ska jag plantera isär Blomma för dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar