onsdag 13 april 2011

Kycklinggryta

För längesen fick vi en jättegod kycklingrätt med persikor i hos en vän. I dag lagade vi den till middag.

Het persikokyckling

6 pers

1 kg kycklingfilé

Kryddblandning
1/2 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk kryddpeppar
1 tsk curry
(1 krm cayennepeppar)

2-3 hönsbuljonger
2 vitlöksklyftor
1 stor burk persikor
4-5 dl grädde

Blanda ihop kryddblandningen i en påse eller bunke. Skär kycklingen i bitar och rör ner dem i kryddblandningen. Bryn kycklingbitarna i stekgryta. Tillsätt persikospadet, buljongtärningarna och pressad vitlök. Låt koka under lock ca 30 minuter.

Tärna persikorna och rör ner dem i grytan. Tillsätt grädde efter behag. Värm upp och smaka av.

Vi serverade grytan med ris och en god sallad. Salladen var gjord på tomat, rucola, parmesan, balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.



Mycket gott! Måste ni prova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar