torsdag 7 april 2011

Kycklinggryta

I går lagade vi en kycklinggryta till middag.

Kycklinggryta

4-6 pers

300 gr kycklingfilé
10 st champinjoner
1/2 zucchini
1 röd paprika
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 röd lök
10 cm purjolök
1 ask cocktailtomater
2 dl grädde
1 msk apelsinsaftskoncentrat
salt
peppar
olivolja

Skär kyckling, lök, vitlök och grönsaker i bitar.



Fräs kycklingbitarna i oljan. Då dessa fått lite färg tillsätts alla grönsaker utom cocktailtomaterna.


Fräs några minuter och tillsätt sedan grädde, tomatpuré, buljongtärning, saft, salt och peppar. Låt koka 15 minuter.  Då någon minut återstår av koktiden tillsätts cocktailtomaterna.

Servera med ris och en god sallad. Vi hade långkornigt ris och sallad gjord av rucola, gurka, fetaost och en skvätt olivolja.


Fetaost kan man inte få för mycket av för det är sååå gott!!! :)



Blev riktigt gott!

Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar