tisdag 5 april 2011

Saftig sockerkaka med choklad och hallon

I dag har vi bakat här hemma. Både surdegsbröd och sockerkaka. Sockerkakan gjorde vi efter vanligt sockerkaksrecept men blandade med lite kakao och hallon.

Marmorerad sockerkaka med hallon

50 gr smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao
1 msk vatten

1-1 1/2 dl hallon

Smörj och bröa formen. Lilltjejen bakade i sin egna lilla sockerkaksform som är arvegods från farmor.


Smält smöret och häll i mjölken i smöret så den blir lite varm.

Vispa ägg och socker pösigt.


Tillsätt den varma mjölken, smöret och vaniljsockret. Rör sist ner mjölet blandat med bakpulver.



Lägg lite hallon i botten på sockerkaksformen. Häll över lite smet. Lägg i lite mer hallon. Häll över ytterligare lite smet. Spara 1/3 av smeten och blanda i 2 msk kakao och 1 msk vatten i den smeten. Ringla ner den mörka smeten i den ljusa. Lägg på lite hallon på slutet.



Grädda genast i nedre delen av ugnen på 175 grader i 35-40 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.

Smakade smarrigt till eftermiddagsteet! Min dotter och jag älskar choklad och hallon, så denna blev en saftig och supergod kaka!


Tjejens sockerkaka blev så söt!



I kväll blir det färs till middag. Ska bli riktigt gott! Var längesen man åt denna variant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar