tisdag 26 april 2011

Grönsakslasagne

Ibland är det gott att äta lite vegetarisk mat. I dag gjorde vi en grönsakslasagne. Den blev jättegod. Lite lös, men det tycker min sambo om, så han blev jättenöjd :).

Grönsakslasagne

8 pers

2 morötter
1 palsternacka
1 squash
1 lök
600 gr passerade tomater
0,75 dl riven parmesan
250 gr keso
10 lasagneplattor
2 dl riven ost
salt o peppar

Hacka löken och bryn den lätt. Skala morötterna och palsternackan. Skär dem och squashen i bitar. Blanda med dem och passerade tomater i löken. Salta och peppar efter tycke och smak. Låt det puttra ca 10 minuter. Man kan koka morotsbitarna en stund innan i bara vatten om man tycker morötterna blir för hård.

Häll i lite tomatröra i en smord ugnssäker form. Strö på hälften av parmesanosten och kesot. Lägg på hälften av lasagneplattorna. Lägg på ytterligare lite tomatröra. Strö över resterande parmesanosten. Lägg även på kesot. Lägg på resten av lasagneplattorna. Lägg på sista tomatröran. Strö över den rivna osten. Grädda i 200-225 grader i ca 20 minuter.



Supergott! Vi serverade lasagnen med sparris.



Sparris är så himla gott! Nu finns det massa sparris i affärerna så passa på att köp och ät. Koka i saltat vatten och toppa bara med parmesan när ni serverar. Blir hur gott som helst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar